2015 m. sausio 7 d.

Green Monster IPA 6.3% Bravoras Apynys

IPA! IPA! IPA! Ir dar lietuviška! Super! Paskutiniu metu juntamas kažkoks nukreizėjimas  alaus pasaulyje minavojant šį stilių. Ir mane prieš  penketą metų  sužavėjęs "Kanapinis" iš Aukštaitijos bravorų tapo seniai "ne lygis". Net nežiūriu į tą pusę Vėliau sekė daugybė naujienų. Vieni alaus stiliai stūmė iš pirmų gretų kitus. Kiti įsitvirtino ilgam.  Man alaus madų pasaulyje  1 litro butelius užpildytus švelniu eliu dabar dalinai pakeitė 0,33 l apynių bombos su perspėjančiu IPA trumpiniu. Kaip  kalnakasyboje ar karyboje naudojamas TNT gali nunešti stogus (visomis prasmėmis), taip IPA kaip kam gali ištaškyti gomurius, suteikti laikiną nejautrą kitiems skoniams, na gal išskyrus Trinidado Morugos Skorpion pipirui (čia aš perlenkiau). Kam nepatinka itin kartus alus, siūlau ir nesivarginti. Ir be jūsų yra, o ir sparčiai pasaulyje daugėja stipriai apyniuoto alaus garbintojų. Apynių paklausa kiekvienais metais auga. Kai kurių apynių rūšių tapo sunkoka įsigyti ir man. Šis "žaliasis monstras" taip pat prisidėjo prie to. Pririjęs Citra apynių, kurių taip norėtųsi ir man, bent 100g.(out of stock). Apie vieną lietuvišką IPA jau rašiau čia. Dar galima rasti ir daugiau mūsiškų karčiųjų. Ir jų tik daugės. O dabar apie šį. Panaudoti Citra, Amarillo, Cascade ir Magnum apyniai. Be šviesių, karamelinių salyklų naudojami dar ir avižiniai dribsniai. Ir visa tai sugula į :
Aromatas: 7/10 Viską gožia citrusai, žoliški kvapai. Gan intensyvūs.
Išvaizda: 5/5 Ganėtinai skaidrus. Dažnai IPA alūs sutinkami ūkanoti, bent man taip pasirodė. Šis tuom nepasižymi. Puta labai tvirta.
Skonis: 7/10 Tik pradžioje karamelinis pojūtis užgožiamas apynių. Amerikietiškų apynių troika + pigesnis  kartusis Magnum. Kodėl gi ne. Tirpstantis greipfruto ar kaip rašo galima pajusti laimo vaisių skonis.Bet kažkokio Vaauu! nepajutau.
Gomurys: 3/5 Deja, gomurys kiek blankesnis. Lėtai sėdantis kartumas tampa vis bukesnis, trūksta turtingumo lyginant su daugeliu kitų vykusiu IPA'ų.
Bendras įspūdis: 14/20 Iš ragauto ir šiame bloge aprašyto Dundulio HumuluIPA šis pasirodė sunkesnis. Tiek savo kūnu tiek dvasia, gal dėl savo vardo :) Tikrai neblogas, netgi vykęs bandymas. Turint galvoje kad verdamas Kaune, iš viso sveikintina, manau jau suradęs savo gerbėjų ratą baruose.
Bendras balų skaičius 36/50 arba 7,2 balo iš 10galimų. Puikus alus...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą