2015 m. gegužės 12 d.

Brooklyn Brown Ale ir Brooklyn East IPA

Šie du alūs jau senokai ragauti ir rezultatai kuris laikas guli juodraščiuose. Vis trūksta laiko/noro sukurpti bent menką įvadinę dalį. Bet kartais laimė nusišypso ir kažkas tai padaro už tave :) alusalus.lt internetan paleido puikiausius pastebėjimus iš Brooklyn alaus degustacijos. Būtų kvaila bandyti sukurti ką nors geriau ar ką papildyti. Taigi, man belieka tik suvesti savo rezultatus. Suprantama, degustacija buvo kur kas kuklesnė...

Brooklyn Brown Ale  5,6 %ABV ; 30 IBU
Aromatas: 7/10 Karamelė su ne itin prasimušančiais apyniais. Panaudoti Willamete, Fuggle (US) ir Cascade apyniai.
Išvaizda: 5/5 Skaidrus, sodrios rubino spalvos, su iki galo išlikusia puta.
Skonis 7/10:  Tiek salyklas, tiek apyniai rungiasi vienodai. Subalansuotas skonis su degintų salyklų apraiškom. Tvarkingas bet nekabinantis, gal šiek tiek vandeningas.
Gomurys: 3/5 Ganėtinai blankus. Išliekantis bukokas apynių kartis su padėtį taisančiomis tamsiųjų salyklų natomis.
Bendras įspūdis: 13/20 Labiau priminė angliškąsias rudojo elio versijas. Apynių žaismo ir kūno šiek tiek pritrūko. Kitą vertus, priminė ne vieną didžiųjų Lietuvos gamintojų tamsųjį alų, tarp kurių šiuo metu tikrai galima geresnių nežiūrint į stilių.
Bendras balų skaičius 35/50 arba 7/10. Neprastai, "Geras alus " kartelę lengvai įveikęs alutis.

Brooklyn East IPA 6,9%ABV; 47IBU
Aromatas: 7/10 Pagrinde žoliški, žemiški, ne itin intensyvūs citrusai. Aplamai aromatas neprastas nors ir kuklokas.
Išvaizda: 4/5 Skaidrus gintarinis su menka puta
Skonis: 8/10 Nuosaikus ir balansuotas, vidutinio kūno alus. Apyniai čia nedaužo gomurio, o užleidžia vietą puikiai atsiskleisti ir salyklui.
Gomurys: 4/5 Malonus išliekantis kartumas ir lieka dominuojantis
Bendras įspūdis: 15/20 Pasirodė lengvas, taip pat daugiau anglišką charakterį atstovaujantis IPA stiliaus alaus. Aišku 6,9% kiek papiktintas, bet vis tiek labai katalikiškai pateiktas. rekomenduočiau biterių gerbėjams dar tik žengiantiems į neartus IPA dirvonus. Išgąsdinti neturėtų.
Bendras balų skaičius 38/50 arba 7,6/10 Galima būtų įvardinti kaip "Puikus alus" Labai jau puikiu nepavadinčiau, bet kad geras tai faktas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą