2014 m. balandžio 5 d.

Senovinis (Vilkmergės)



Dar viena įdomesnė naujiena lietuviško alaus rinkoje Vilkmergės "Senovinis".  Alus daugiau įdomesnis pačia gamybos technologija. O kam gamybos procesai nerūpi, vis tiek siųlyčiau paragauti.
Taigi trumpai apie patį stilių. Priskiriamas Altbier stiliui, kuris nėra dažnas svečias prekybcentrių lentynose. Pavadinimas "Senovinis" pasirinktas ne šiaip sau. Pirma, skambus pavadinimas ir dar apipintas legenda ne retą suintriguos. Antra, labiau pateisinama priežastis - sena alaus gamybos technologija naudota nuo 1838m. Vokietijoje, kuri padėjo pamatus lageriniam alui ir dabar sutelpanti į Altbier alaus stilių. Smulkiau apie Altbier galite rasti čia.
Aromatas: 6/10 Dominuoja salyklinis. Atšilus alui kažkur iš toli padvelkia apyniai.
Išvaizda: 5/5 Vario spalvos (kaip ir teigia gamintojas), skaidrus, su tvaria, kremine, ilgai išliekančia puta. Be priekaištų, gundo greičiau ragauti.
Skonis: 6/10 Sudėliotas tvarkingai. Jaučiami ir apyniai, kurie aromate buvo kiek prislopinti salyklo. Užkliūna gal kiek per didelis saldumas. Bet viskas proto ribose.
Gomurys 4/5 Tvirto-vidutinio kūno.  Patiko išliekantis poskonis, nors ir sėdantis gan greitai, bet apynio natas galima pajusti gan nesunkiai.
Bendras įspūdis 14/20 Visai patiko. Tiesa, viskas labai priklausė nuo geriamo alaus temperatūros. Vėsus pasirodė itin blankesnis. Ir nesuradau to arkliuko, kuris jį ištemptų į aukštumas.
Bendras rezultatas 35/50. Kaip jau minėjau, ragauti verta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą