2014 m. balandžio 19 d.

Mikkeller "Texas Ranger" 6.6%



Mexas Ranger nustebintas, po kelių savaičių pertraukos, kai pastarojo skonis gomury išblanko, kemšu Texas Ranger porterį. Šį kartą pupelių, avokadų ir kitų keistenybių nebus. Bet bus jelapenas :) Skonis daugmaž prognozuotinas.
Kvapas: 9/10Aštrus pipirinis, tamsiųjų salyklų natos, kava, malonus degėsio, blankus dūminis. Niekas atskirai neišsišoka, matyt susigulėjęs per netrumpą brandą. Stipru bet subtilu. 
Išvaizda: 5/5Juodas su tamsaus porterio spalvos tvaria puta. Toks naftos produktas iš pirmo žvilgsnio. Nėra prie ko prikibti, tiesiog gražiai žiūrisi.
Skonis: 9/10 Sudėtingas. Vyraujančius taurius šokolado, kavos skonius iš paskos vejasi ir į liežuvį kerpa pipirai. Jelapeno įtaka  lengvai jaučiama, nuspėjama. Vėliau pipirai niekur nedingsta ir švelniai šildo visas kūno ertmes kur tik alus surado kelią. 
Gomurys: 5/5 Tvirto vidutinio  arba pilno kūno. Aksominės tekstūros  gėrimo metu, vėliau ryškėjantys stautiški bruožai. Ilgiausiai užsibūna išgryninti kavos ir jelapeno pėdsakai.
Bendras įspūdis: 17/20 Puikus profesionalo darbas. Subalansuotas, ne alus, o siurprizas skonio receptoriams. Tiesa, taip pasirodė ne visiems. Pasidalinau  šlakeliu šio deguto su keliais alui neabejingais individais. Leido suprasti kad pats tą asfaltą ir kabink iš taurės. Nepatiko. Taip kad prieš pirkdami gerai pagalvokit. Alaus snobams pabandyti būtina. 
Bendras balų skaičius:  45/50  Pataiko į "Išskirtinės klasės" alaus kategoriją.
 P.S. 
Nieko neužsiminiau apie apynius šiame aluje. Tiesiog jų nepasigedau. Ir tik dabar prisiminiau, kad aluje jie naudojami...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą