2014 m. balandžio 9 d.

Mikkeller "Mexas Ranger" 6,6%

Ypatingas ir tikrai nekasdieniškas alutis. Vien jau Mikkeller vardas daug ką pasako. O kam jokių sentimentų nekelia, greičiausia dar neteko ragauti. Džiugu, kad pagaliau jo galima įsigyti ir Lietuvoje. Apie patį aludarį verta pasiskaityti pingvi.com, išsamus straipsnis. O Mexas Ranger pabandysiu apibūdinti aš.
Pagal stilių įvardijamas kaip porteris. Sudėtis: įvairūs salyklai, 3 rūšių apyniai. Toliau, meksikietiškos pupelės, čili pipirai, saldžiosios paprikos kukurūzai, avokado lapai, šokoladas, migdolai :)
Neveltui etiketėje prikeverzota "Crossing the border" :) Tikėkis bet ko...
Kemšam...
Kvapas: 10/10 Sunkiai nusakomas. Labai turtingas ir  įvairiapusis. Jei labai grubiai, galima įžvelgti panašumų su stautu ar greičiau gruitu. Šokoladas, deginti salyklai, ryškus žolinis ir dar velniai žino kas. Maksimumą balų daviau dėl to, kad jis niekur nedingo ir nenublanko kai bokalas kurį laiką jau buvo tuščias.
Išvaizda: 5/5 Visiškai juodas, ne matinis. Su tamsia tvirta ilgai išliekančia puta. Įspūdingas...
Skonis: 9/10 Didinga skonių paletė, kuri kažkokiu mistiniu būdu tinkamai suvaldyta. Turint galvoje koki ingredientai naudoti, kažkas nerealaus. Maloniai kerpantys čili pipirai visiškai neužgožia ryškesnių šokolado, kavos skonių. Burnoje lengvas šokas, daug skonių kurių neįstengiau  išskirti. Apynių, daržovių ir žolelių magija. Būtų galima duoti maksimalų įvertinimą, bet pasiliksiu ateičiai Tam, kurio gal būt ir niekada neparagausiu.
Gomurys: 5/5 Pilno kūno. Ilgai išliekantis ne bukas kartumas, tiesa jau ne toks sudėtingas kaip ragaujant. Kaštavojant kartesnį alų, paprastai išliekantį poskoninį kartumą norisi nuplauti/atnaujinti vis užgėrinėjant tuo pačiu alumi. Atrodytų įprastas alaus gėrimo procesas. Šis alus geriasi labai lėtai. 330ml buteliuką per valandą neįveikiau. Alus superinis, bet geriasi itin lėtai, keistas jausmas.
Bendras įspudis: 18/20 Akivaizdus favoritas iš visų mano ragautų. Idėja, iššūkis vien kuriant tokį produktą ir gaunant man sunkiai suvokiamą  galinį rezultatą aludariui be jokios abejonės šis alus atneša laurus. Belieka pastebėti, kad pagal mano skonių suvokimą jį tvirtai priskirčiau prie stauto stiliaus, ne porterio.
Bendras balų skaičius 47/50 t.y. pataiko į gerbtiną "pasaulinės klasės alus" aukščiausią poziciją.
Ar rekomenduočiau paragauti? Sunkus klausimas. Jei tiesiog mėgstate alų ir turite savą favoritą. Nuolat neieškote ko nors naujo, o pabandęs dažnai užsiraunate ant jūsų nuomone kartaus alaus. Manote, kad skanus tas, kurio galite nesunkiai išlenkti 3 bokalus. Tuomet patarčiau susilaikyti, bus gaila išleistų pinigų. Šis alus snobams, bet abejingu jis tikrai nepaliks.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą