2014 m. gruodžio 7 d.

FIX DARK 5,2 %

Tamsus lageriukas iš saulėtos Graikijos. Išvirtas Olympicbrewery bravore. Šiam alui sukurtas net atskiras tinklalapis su patrauklia akiai įžanga. Nuteikia gan maloniai. Tik nelabai supratau: alus Limited edition, nors pristatytas į rinką pirmą karta dar 2012 metais. Tai kada išseks tie limitai? Kemšam...
Aromatas: 6/10 Lageriškas salyklo, su antrame plane juntamomis degintų salyklų natomis.Visko ne itin daug.
Išvaizda: 5/5 Iš pažiūros juodas. Iš tikro tamsaus rubino spalvos, itin skaidrus, peršviečiamas alutis. Su puta viskas tvarkoje. Tamsi kreminė, tvari..
Skonis: 5/10 Jau prasčiau. Lėkštas ir vandeningas. Nėra tų skonių tiek daug, kad apie juos būtų galima ką nors aprašyti. Dominuoja lengvas salyklinis su silpnos kavos bei kažkiek šokolado prieskoniais. Mirkytos juodos duonos plutos užuominos. Viskas labai blanku.
Gomurys: 3/5 Šiek tiek griežčiau išryškėja deginti salyklai. Apynių nesulaukiau, deja. Mažoka karbonizacija. Bent ji būtų padėtį pataisius.
Bendras įspūdis: 11/20 Nesužavėjo. Jei nelabai išeina išvirti tamsų lagerį, gal geriau likti prie šviesių? Įsiminęs kaip žiauriai vandeningas alus. Pilnesnis kūnas ir didesnė karbonizacija būtų daug ką pataisę
Bendras balų skaičius 30/50 arba 6/10 Skina "Geriamas alus" laurus. Nepirkčiau, nes Lietuvoj neprekiauja :)

1 komentaras:

  1. Puikiai paruosta prezentacija, ir idomus vertinimas. Nepirkciau ir as..nei sau nei tau :))

    AtsakytiPanaikinti