2015 m. vasario 1 d.

Dundulio "Juodaragis ir Devynragis

      Šį kartą jo Didenybė Dundulis, kaip išsireiškė Modestas viename savo straipsnių. Iš tiesų,  Dundulis šiuo metu išgyvena renesansą. Pateikia tiek įdomių naujienų, kad nežinau nė vieno lietuviško bravoro, kuris galėtų pasiūlyti ką nors panašaus. Naujienų tai netrūksta, tik visos jos tokios kaip čia pasakius... Tai rūbelį kokį naują aprengia, tai pačių nušlifuotą iki skausmo receptą iš naujo atranda. Žodžiu, kažkas vyksta ir reikia manyti teigiama linkme. Juodaragis ir Devynragis, tokia naujiena, kad baigiasi galiojimas už 15 dienų. Ant buteliuko vienur parašyta: skirtas ragauti, tinkamas šventėms ir asmeninėms apeigoms. Pirkau Kalėdoms, matyt, nebuvau vertas išganymui su šiuo alumi. Užsibuvo. Apeigauti pradedu nuo silpnesniojo Juodaragio alk. 6,6%  Gruitas su kadagiais ir kraujažole...
Aromatas: 9/10 Švelnus pieniško šokolado, gėlių natos. Kreminis pojūtis. Taurei šylant kvapas intensyvėja gan stipriai. Išlenda saldumas. Tokio niekada neteko sutikti aluje.
Išvaizda: 4/5 Drumstas, kavos atspalviai tiek kūne tiek putoje.
Skonis: 7/10 Saldumas persipynęs su gan ryškiais žolelių skoniais. Atpažįstamas tik GIN'o poskonis - kadagiai. Man per saldus.
Gomurys: 3/5 Viskas eilės tvarka: saldumas, žolynai ir ilgiausiai užsibūna kadagys. Viskas prigesintai, blankokai.
Bendras įspūdis: 16/20 Alus tikrai neįprasto skonio. Šiaip ar taip gruitas. Tik nuojauta sako, kad jau savo piką pragyveno. Tiek skoniai tiek kvapai prieš porą mėnesių siautėję 0,33l butelyje palengva palieka šį kūną.
Bendras balų skaičius 39/50 arba 7,8/10. Daugoka, balus rašiau atsižvelgiant į stilių. Kaip gruitas gal jis ir puikus. Bet kaip alus nelabai man suėjo. Duočiau 35-36 balus. Labiausiai įsiminė įkyrokas saldumas, keistas bet malonus naujas kvapas ir buteliukas tarsi meno kūrinys.
Apeigas užbaigsiu Devynragiu, kur kas didesnio 7,7% kalibro medaus alus su viržiais.
Aromatas: 8/10 Lengva rūgštelė su medaus prieskoniu. Tiesa sakant turi panašumų į Juodaragį tik šis gal kiek blyškesnis.
Išvaizda:4/5 Ūkanotas, šviesesnis už Juodaragį ir puta ženkliai tvaresnė.
Skonis:9/10 Kur kas geriau. Pasirodė belgiškų bruožų turintis. Nežinau kodėl, gal mielės mandros panaudotos? Gėrimo metu juntami viržiai, vėliau jie nepasirodo. Žymiai priimtinesnė versija nei jų dominavimas Dundulio "Viržinis" gruite. Sudėtingą skonių paletę sunku atskirai išvardinti.
Gomurys:3/5 Šiek tiek apyniuotas, salsvas išliekantis pojūtis
Bendras įspūdis: 17/20 Kaip ir dera, daugiau apeigų kulminacijai skirtas alus :) Man labiau patiko už Juodaragį. Sunkesnio, neišblėsusio kūno bet lengvai bėgantis alutis.
Bendras balų skaičius 41/50 arba 8,2/10 Vėlgi balus ko gero pritempiau. Kažin koki sentimentai juntami šiems dviems alučiams. Pagal balus papultų į "Išskirtinis" kategoriją. Deja tokiu pavadinti negalėčiau.

P.S.
Preliudijas į šiuos alus galite rasti pas patį Dundulį
 

2 komentarai:

  1. Būt buvę įdomu, jei būtum ragavęs daug jaunesni, o po to palyginęs su dabartiniu... turiu tokią mintį, kad kaip it IPA, taip ir šis yra gan stipriai bukėjantis alus į senatvę :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jei virtas rudenį, o galioja (neparašytas geriausias) iki 02.15 tai tikriausia kad ir buvo toks užmanymas Dundulio. Suvartoti ne po metų. Bet man lygiai taip pat buvo smagu turėti kaip ir ragauti. Nepaisant visko balai aukšti išliko.

    AtsakytiPanaikinti